onsdag 2 januari 2008

Ugnsbakad lax med couscous



Ingredienser 3-4 pers:

4 laxfiléer
citronpeppar
olivolja
3 dl couscous
1/2 tärning grönsaksbuljong
mezeyoghurt
färsk limebasilika
flytande honung
citronsaft
sockerärtor
rödlök
broccoli
salt och peppar
Gör såhär: Stek laxfiléerna snabbt i lite olja samt krydda med citronpeppar och salt. Lägg dem i en ugnsform och baka i ugnen cirka 20 minuter eller tills köttet har ljusnat och känns fast. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen, jag brukar ta 3 dl couscous till 2.5 dl vatten. Glöm inte buljongtärning! Låt couscousen stå och svälla under tiden du fixar det andra.
Låt broccoli och sockerärtor sjuda. Under tiden blandar du yoghurt med en knippe limebasilika, finmalen peppar, en tesked honung, några droppar citron och lite salt. Tillsätt skivad rödlök till grönsakerna och låt sjuda ytterligare en minut. Serveras gärna med lite gott bröd och ett glas vitt vin!

Inga kommentarer: