tisdag 8 januari 2008

Fläskfilé Oscar med choronsås och sparris

Vinet är ett 9 årigt MASI vin som vi fick i förlovningspresent!

RECEPT:
1 fläskfilé
salt
peppar
olja
8 sparrisar (vita och gröna)
8 kräftstjärtar eller hummerklor
Sås:
3 äggulor
500 g smör
1 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
salt
dragon
persilja
Tillbehör: Valfri potatis - gratäng eller pressad är mitt förslag!

Gör såhär: Skär filén i tjocka skivor och bryn dem i en stekpanna med salt och peppar. Vänd köttet i mjöl noch stek dem bruna. Låt vila och håll varmt.

Sås: smält smöret. Vispa tomatpurén i äggullorna i en kastrull. Tillsätt 1/2 dl vatten till äggblandningen och låt sjuda under vispning. Obs! Du måste vispa hela tiden! När smöret och äggblandningen har samma temperatur - vispa sakta ned smöret i en tunn stråle. Tillsätt dragon, salt och persilja.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Lägg upp allt på varma tallrikar och garnera med skaldjur. Vòila!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ooh la la! Är de te att fira nånting? :-)

Anonym sa...

Jajemän, pöjka har ju fått jobb!