söndag 3 februari 2008

Fisk och skaldjursgryta!


Den här goda grytan gjorde vi igår kväll när syster Jessica och lillkusin John kom på besök!

Recept;

1/2 fänkål

2 potatisar

1 liten gul lök

1/2 röd paprika

2 skållade tomater

2 dl fiskbuljong

2 dl vitt vin

3 dl tjock mjölk eller matlagningsgrädde

2 tsk curry

salt

cayennepeppar

200 gram vit färsk fisk

200 gram lax

200 gram handskalade räkor

dill

persilja


Gör såhär: Dela grönsakerna i sockerbitsstora tärningar. Fräs först potatis, lök och fänkål tills de blir genomskinliga. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs tillsammans med currypulvret. Häll i vinet och fiskbuljongen och låt puttra cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och fortsätt puttra cirka 5 minuter. Rör försiktigt ner fisken och sjud på låg värme tills den är fast och fin i köttet. Strö i persilja och dill och smaka av med salt och cayennepeppar. Strax innan servering rör du ner räkorna. Serveras med ett gott bröd och gärna en god bit ost.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: