söndag 20 december 2009

Svamprisotto


Petras smarriga svamprisotto:


4 dl risottoris

9 dl buljong (1 del svamp och 1 del hönsbuljong)

2 scharlottenlökar

1 påse färska champinjoner

1 rejäl näve färskriven parmesan + lite till garnering

1 dl grädde (matlagningsgrädde är ok)

2 dl vitt vin

färska örter, typ persilja eller oregano

salt, peppar


Koka upp buljongen i en gryta. Fräs lök och svamp i en rejäl panna eller gryta i olja tills de fått aningen färg. Tillsätt riset och stek tills det är glansigt. Tillsätt vinet, när vinet har absorberats så kan du börja hälla över en skvätt av buljongen. Låt buljongen puttra med tills den nästan har absorberats innan du tillsätter mer (pö om pö). När det börjar gojsa till sig ordentligt och buljongen nästan är slut häller du i grädden och parmesanosten. Krydda med lite extra peppar och salt, smaka av! Strö över färska örter och servera med färskriven parmesan och eventuellt en god sallad!

Inga kommentarer: