tisdag 18 mars 2008

Blomkålssoppa med smak av tryffel


3-4p:

1 blomkålshuvud
1/2 purjolök
3-5 dl grönsaksbuljong (av 1 tärning)
3 dl mjölk alt. grädde
några droppar vit tryffelolja
salt
peppar
Gör såhär: Dela blomkålsblommorna i småbitar och fräs i lite smör tillsammans med hackad purjo. Häll över hälften av grönsaksbuljongen och mjölken och låt puttra cirka 10-15 minuter. Mixa med en stavmixer, tillsätt resten av buljongen och mjölken och låt puttra ytterligare några minuter. Ringla ned några droppar tryffelolja och smaka av med salt och peppar. Garnera med någon färsk ört och servera med vitlöksbröd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaså var det så man gjorde? Ha ha! Jag bara åt, jag. Men gott var det! Som vanligt hos dig.

Vi syns om en vecka. Kram!!

Petra Örn sa...

Ja, ha det så himla gott i Dubai era lyllos! Kram.