onsdag 9 juli 2008

Smarrig jordgubbspaj


Den här pajen brukar familjen Berglind göra när det är sommarkalas! Den är superenkel och underbart god. Här är min version av receptet;


pajdeg:
ca 3-4 dl vetemjöl
ca 4 msk smör

maräng:
3 äggvitor
2 dl socker

rör ihop mjöl och smör till en jämn smet, platta ut i en pajform och låt stå kallt en liten stund. Sätt ugnen på 175 grader och när den är varm ska du grädda skalet i 10 minuter. Låt svalna.

Rensa och dela jordgubbarna i trianglar eller skivor.

Vispa 3 och 2 dl socker äggvitor tills äggvitan är hård och sitter fast när du vänder uppochned på bunken.

Fyll pajskalet med jordgubbar och smeta ut äggvitan över jordgubbarna. In i ugnen i 10 minuter och du har världens smarrigaste jordgubbspaj.

Inga kommentarer: