onsdag 1 oktober 2008

Recept!

Pintxos; Briegratinerade baguetteskivor.
Gör såhär: Skär en tjock skiva av en riktig god brie och lägg på en baguettskiva. Gratinera i 5 minuter på 225-250 grader. Ringla olivolja över och smaska!


Cocosmaränger med chokladsås.
Gör såhär; vispa 3 äggvitor hårt, tillsätt 2 dl socker och fortsätt vispa. Tillsätt 1 dl cocos som du sakta rör ned. Klicka 10 stora klickar på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 125 grader i ca 1 timme. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 2 timmar. Innan servering: Spritsa över lite chokladsås.


Crustader med stuvade kantareller.
Gör såhär; Rensa svampen, tärna i små bitar och fräs i en gryta tillsammans med 1 hackad scharlottenlök. När vätskan försvunnit, droppa några droppar vitvinsvinäger och matlagningsgrädde över och tillsätt 1/2 tärning hönsbuljong. Låt sjuda och smaka av med salt och peppar. Fyll crustaderna och värm i ugnen innan tillagning. På bilden ser ni även grillade kycklingklubbor i bakgrunden =)
Räkbuffé (recept överflödigt...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser härligt ut! Längtar efter att få sitta o mumsa på något gott du lagat i lugn och ro i erat kök.

Anonym sa...

Är det verkligen GI det här??

Petra Örn sa...

Du är alltid välkommen vet du, med eller utan familj! Vi får ta en tjejkväll framöver med mycket mat, vin och snack...

GI??? Vad är det???