3-4p:
1 blomkålshuvud
1/2 purjolök
3-5 dl grönsaksbuljong (av 1 tärning)
3 dl mjölk alt. grädde
några droppar vit tryffelolja
salt
peppar
Gör såhär: Dela blomkålsblommorna i småbitar och fräs i lite smör tillsammans med hackad purjo. Häll över hälften av grönsaksbuljongen och mjölken och låt puttra cirka 10-15 minuter. Mixa med en stavmixer, tillsätt resten av buljongen och mjölken och låt puttra ytterligare några minuter. Ringla ned några droppar tryffelolja och smaka av med salt och peppar. Garnera med någon färsk ört och servera med vitlöksbröd.
2 kommentarer:
Jaså var det så man gjorde? Ha ha! Jag bara åt, jag. Men gott var det! Som vanligt hos dig.
Vi syns om en vecka. Kram!!
Ja, ha det så himla gott i Dubai era lyllos! Kram.
Skicka en kommentar