torsdag 8 november 2007

Chicken butter cream

Middag idag blev indisk chicken butter cream, här kommer receptet:

1 kyckling (delad i småbitar) eller 4 filéer
1 röd paprika (strimlad)
50 gram smör
2 dl grädde
vatten
1-2 tsk röd currypasta
3 dl tomatpuré
1 tsk vitlökspasta
lite chilipulver
en nypa koriander (färsk eller mald)
1 tsk ingefära (pulver)
salt

Smält hälften av smöret tillsammans med vitlök, ingefära och röd chili pasta. Fräs kycklingen och paprikan med blandningen och stek tills den fått gyllenbrun färg. Lägg kycklingen åt sidan och tillsätt resten av smöret, tomatpuré, chilipeppar, koriander och salt. Låt puttra. Tillsätt vatten (cirka 2 dl) så det blir en jämn sås. Sänk värmen och tillsätt kycklingen. Låt puttra och tillsätt grädde, smaka av och krydda ev. med lite extra salt. Servera med ris och grönsaker.


Inga kommentarer: