onsdag 20 maj 2009

Varm sallad med svartrötter och kyckling


Det här testade jag häromdagen när svägerskan skulle komma över på lite mat. Väldigt gott om man är sugen på en matigare sallad!
Det här behövs till 4 pers;
1 broccoli
1 påse svartrötter
1 påse pinjenötter
1 påse bladspenat
1 röd paprika
2 grillade kycklingfiléer (stora)
2 dl bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
olivolja
lite riven parmesan
röd pesto
Gör såhär: Koka bulgur efter recept och låt stå under lock så det håller värmen. Skala och dela svartrötterna i mindre bitar och koka tillsammans med broccolin och buljongtärningen tills de mjuknat lite. Strimla paprikan och slå runt alltsammans i en stor stekpanna under cirka 10-15 min (inte för hög värme). Rosta pinjenötterna. När grönsakerna fått lagom färg, vänd ner den färska bladspenaten snabbt, tillsätt pinjenötter och den strimlade kycklingfilén. Häll bulgur i botten på en stor vid skål och tillsätt grönsaks och kycklingblandningen. Blanda allt och servera med nybakat bröd, röd pesto och riven parmesan! Supergott!

1 kommentar:

Sarah sa...

Blir alltid lika hungrig när jag går in här! :) Ser smaskens ut!!