4 kycklingfiléer
3 msk flytande honung
1 msk soya
skal + saft av en lime
cayennepeppar
salt
ev. lite olja
3 bakpotatisar.
matolja
sesamfrön
Dela filéerna i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg i en smord ugnsform. Pensla med blandningen och ställ in i ugnen på 200 grader. Dela bakpotatisarna i tjocka skivor, doppa i olja och sedan i sesamfrön. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen ovanför kycklingen. Låt stå i cirka 30 minuter eller tills potatisen och kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Servera med en god tomatsallat och eventuellt en kall sås. Skyn från kycklingen kan annars användas som enda sås.
3 msk flytande honung
1 msk soya
skal + saft av en lime
cayennepeppar
salt
ev. lite olja
3 bakpotatisar.
matolja
sesamfrön
Dela filéerna i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg i en smord ugnsform. Pensla med blandningen och ställ in i ugnen på 200 grader. Dela bakpotatisarna i tjocka skivor, doppa i olja och sedan i sesamfrön. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen ovanför kycklingen. Låt stå i cirka 30 minuter eller tills potatisen och kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Servera med en god tomatsallat och eventuellt en kall sås. Skyn från kycklingen kan annars användas som enda sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar